DirectVPS in het kort

DirectVPS is sinds 2000 voorloper op het gebied van nieuwe technieken. In een tijd dat virtualisatie zich nog in een vroeg stadium bevond, experimenteerden wij al met de mogelijkheden. Virtualisatie is inmiddels een volwassen techniek, waarmee we een aantal zeer betrouwbare en schaalbare platforms bouwden.

Betrouwbaarheid is altijd de basis van ons werk. We experimenteren continue met nieuwe technieken en mogelijkheden, maar maken daar pas gebruik van als onomstotelijk is bewezen dat de nieuwe techniek ook de betere is.

Het team van DirectVPS, opgericht door Larry Kos, bestaat uit professionals die boven alles plezier hebben in hun werk. Wij zien DirectVPS niet als werk, maar als een way of life. Er is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat iemand beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Daarbuiten is er 24/7 een engineer on call voor het oplossen van een spoedeisend probleem. Daar wordt gelukkig hoogst zelden gebruik van gemaakt: wij helpen u liever met het bouwen van een platform waarbij een storing geen invloed heeft op de uptime van uw project.

Faciliteiten

DirectVPS beheert twee volledig zelfstandige netwerken in twee datacentra: SchubergPhilis te Schiphol-Rijk (AS29028)en SmartDC te Rotterdam (AS198485).

Beide datacentra voorzien in het hoge servicelevel dat u mag verwachten: uitstekende fysieke beveiliging, redundante stroomvoorziening, koeling en adequate brandbeveiliging. Op elke locatie zijn meerdere fiberverbindingen met carriers en exchanges aanwezig.

Bij Nikhef in Amsterdam is een PoP die een connectie tussen deze datacentra realiseert. Verkeer tussen de locaties is kosteloos. U kunt op die manier eenvoudig multihomed oplossingen inrichten inclusief synchronisatie of replicatie.

Backups van de servers in Schiphol-Rijk worden opgeslagen op backupservers in Rotterdam, en vice versa. Er is dus altijd een kopie van uw gegevens voorhanden.

Alle fysieke servers zijn van Supermicro met optimaal afgestemde specificaties. Een ruime voorraad spareparts is in elk datacentrum aanwezig zodat defecten direct kunnen worden vervangen.