Wie zijn wij?

DirectVPS bestaat uit een klein, hecht team van nerds die een passie hebben voor hosting en virtualisatie. We beschikken over een eigen cloudoplossing voor het leveren van virtuele servers (VPS) en dedicated serveroplossingen, verdeeld over datacenters in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast beheren we meerdere private cloudoplossingen op klantlocaties door heel Nederland. Maatwerk leveren geeft ons de meeste uitdaging. Werken bij DirectVPS is een feestje. Je krijgt veel vrijheid, maar we verwachten ook veel van je.

De functie

Jij bent als Microsoft Specialist het aanspreekpunt en de vraagbaak voor onze Private Cloudklanten. Je lost incidenten zoveel mogelijk zelfstandig op afstand op en indien nodig ga je op locatie (door het hele land). Een server installeren, AD inrichten, Office365 koppelen, software uitrollen etnz. enz. Dat is gesneden koek voor je. Een laptop voor een nieuwe medewerker inrichten doe je met 2 vingers in je neus, terwijl je een filmpje kijkt.

Je vindt het een uitdaging om je te verdiepen in onbekende hard- en software. Onze Private Cloudklanten hebben software van externe partijen en als ze er niet uitkomen, vertrouwen ze op onze kennis en ervaring. Hoewel we het op basis van best effort doen, helpen we ze waar mogelijk. Het bieden van een helpende hand en het meedenken (verder vooruit kijken) is iets wat in je DNA zit. Dat is onze kracht, waarop onze klanten vertrouwen.

Naast de Microsoft-ondersteuning ben je ook de spring in het veld die zijn/haar hand er niet voor omdraait om disks te vervangen in servers in de datacenters of helpt bij het opruimen van het magazijn en het kantoor. Je weet hoe je een netwerkkabel moet knijpen en bent er niet bang voor om kabeltjes te trekken op kantoor, in het datacenter of op klantlocatie.

In het begin ligt je focus voornamelijk op de Private Cloudklanten met Microsoft-vraagstukken. Later ga je meedraaien in de ondersteuning op ons eigen cloudplatform. Ervaring met Linux en een control panel als DirectAdmin of Plesk is gewenst.

Functie-eisen

  • Minimaal 2 jaar werkervaring.
  • Je bent in het bezit van recente Microsoft certificaten (Windows 10, server 2012/2016).
  • Je bent bekend met protocollen als DNS, IMAP, POP3, SMTP, TCP/IP, IPv4, IPv6 en de verschillende soorten opties rondom SSL.
  • Je hebt enige ervaring met het inrichten en opleveren van routers, switches, firewalls en begrijpt hoe een VPN-verbinding gelegd moet worden. We werken voornamelijk met FortiGate, Netgear, Huawai en Ubiquiti hardware.
  • Basiskennis Linux (apache, nginx, mysql, mariadb, postfix etc.) is gewenst. Ben je nog niet kundig hiermee, dan ben je bereid je hierin te gaan verdiepen.
  • Je beschikt over een rijbewijs B
  • Je bent bereidt om mee te draaien in de 24/7 storingsdiensten.

Wie ben jij?

Een teamplayer die goed zelfstandig kan werken. Je bent sociaal, klantvriendelijk en klantgericht. Jij weet te levelen met klanten en denkt verder dan de behoefte van de klant (je denkt vooruit). Je bent precies/punctueel en gaat pas naar huis als de klant tevreden is. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en vindt het leuk om zo nu en dan met het team een drankje te doen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je beschikt over zelfspot en een grote dosis humor. Je staat je mannetje/vrouwtje en laat je niet overrulen. Je bent leergierig en op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in deze branche. We nodigen ZZP'ers van harte uit om ook te solliciteren op deze vacature.

Koffie?

Is je interesse gewekt? Stuur dan direct je motivatie en CV naar Larry Kos. Matcht je CV en krijgen wij een positief gevoel bij je motivatie, dan nodigen we je graag uit voor de koffie. Wellicht sluiten we later af met bier of champagne?

Contact

Neem bij vragen gerust contact op met Larry Kos of Ruud van den Bercken of bel 078 - 652 43 33.